Ifølge flere medier er det ikke længere tabu at gå til psykolog. Det skrev Berlingske allerede tilbage i 2003 hvor de i artiklen pegede på at flere og flere unge studerende søgte professionel hjælp og i 2013 udtalte Carl Åge Okkels at han i sit arbejde som skolepsykolog på syv nordjyske gymnasier havde fået dobbelt så mange patienter i løbet af ti år.
De unge døjer med gambling-problemer
Tallene indikerer at det er blevet mindre tabu at gå til en ekspert som fx en psykolog for at blive behandlet for mentale sygdomme, men det indikerer også at der er flere unge med problemer. Mens mange unge er fanget i kravet om perfektion, så er er gambling et andet problem, der sender et stigende antal af unge i behandling, og vi taler ikke om de mennesker, der bruger SpilNemt bonuskode fra tid til anden.
Skinbetting gør det muligt for børn at gamble når de sidder bag skærmen og spiller computerspil som fx Counter-Strike. Faktisk kan børn helt ned i alderen 8-10 år blive introduceret til gambling verden på grund af skinbetting. Problemet med skinbetting er at det er et fænomen, som de fleste børn kender til uden at forældrene har en ide af hvad der er tale om.
Skins er design til virtuelle våben i fx det nævnte computerspil Counter-Strike: Global Offensive. De forskellige skins har forskellig værdi og de unge gambler og taber penge og vinder penge på skinbetting, hvor computerspillere tidligere har vundet helt op til 50.000 DKK for et skin.
Men spilleren kan altså tabe mange penge og det gjorde”Rasmus”, som var 13 år gammel, da han startede med online gambling. Halvandet år senere havde han tabt 9000 DKK på skinbetting og i det tilfælde gik ”Rasmus” til sine forældre for at fortælle om problemet. Dog ville han ønsket at han havde gjort det før, men forældre skal generelt klædes bedre på til at fange alarmsignalerne og sende børnene i behandling.
Forældre er ikke bange for at sende børnene til psykolog
Heldigvis er forældre blevet bedre til at sende børn til psykolog. Sådan ligger landet i hvert fald når det kommer til skilsmissebørn og ifølge børnepsykologen Annette Underbjerg skyldes dette at det ikke længere er tabu at sende sine børn i et behandlingsforløb hos en psykolog og/eller selv at få psykologhjælp. Det danske samfund er blevet bedre til at acceptere at det er normalt at få hjælp til problemer, som tidligere er blevet skubbet ind under tæppet eller blevet behandlet i hjemmet.
De kendte går også til psykolog
Men selvom at det er blevet mindre tabu at gå til psykolog, så er det stadigvæk et tabu for mange. Den danske skuespillerinde Iben Hjejle har tidligere gået ind i kampen om at nedbryde det tabu ved at fortælle om hvad hun bruger psykologhjælp den. Dicte-skuespillerinden stod overfor for mange forandringer i sit liv og det havde hun behov for at få psykologhjælp med.
Den danske blogger Amalie Brohus har også talt åbent om sin psykologbehandling for angst. I sit blogindlæg fortæller Brohus om at hun ikke skammer sig over at gå til psykolog, men hun indrømmer at hun er bange for at hvad andre tænker om hende.
Her handler det igen om perfektion og om ønsket/behovet for at tegne det perfekte glansbillede af ens verden. For hvad sker der hvis andre tænker at man er svag fordi man går til psykolog? I sidste ende dømmer de fleste nok ikke, da det er blevet normalt at gå til psykolog og faktisk viser tal at hver tredje unge kvinde har fået psykologhjælp.
Så selvom det stadigvæk er tabu at blive behandlet for mentale sygdomme af en ekspert fordi vi er bange for hvad andre tænker om os, så er det heldigvis blevet mere acceptabelt at søge psykologhjælp.